Hozzávalók
1evőkanál olaj
50 dkg csirkemellfilé ( felcsíkozva)
15 dkg kolbász ( felszeletelve)
2 szelet bacon ( felaprítva)
2 fej lilahagyma
1db kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma ( szeletelve)
húsleves alaplé
20 dkg rizs (hosszúszemű)
1 evőkanál cajun fűszerkeverék
oregánó
kakukkfű
1 szál újhagyma ( díszítésként)
só
bors
1 evőkanál barnacukor
Elkészítés: A bacont kevés olajon pirítsuk meg.
A csirkemellfilét sózzuk, majd borssal, szeletelt fokhagymával szórjuk meg, közepes lángon, kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kolbászkarikákat, és azzal együtt süssük kb. 5-7 percig. Ezután adjuk hozzá a hagymát, kevés barnacukrot, a kaliforniai paprikát, és dinszteljük 5-6 percig. Ekkor öntsünk hozzá az alaplevet. Ízesítsük sóval, cajun fűszerkeverékkel, oregánóval, kakukkfűvel.
Főzzük össze az ízeket, majd adjuk hozzá a rizst. Keverjük meg, majd közepes lángon főzzük. Addig hagyjuk a tűzön, amíg az étel felszívja a folyadékot, és a rizs teljesen megpuhul. A végén díszítésképpen keverjünk bele zöldhagymát.
***
Jambalaya garnélával
Hozzávalók 4 személyre:
1 pár sütőkolbász (kb. 75 dkg), négyfelé vágva
½ kg garnéla, megtisztítva
1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
1 szárzeller, felszeletelve
1 édes paprika, felszeletelve
2 teáskanál cajun fűszerkeverék
3 babérlevél
15 dkg rizs
3 dl könnyű alaplé
3 dl darabos paradicsomkonzerv (elhagyható)
só
Elkészítés:
A garnéla és a rizs kivételével minden alapanyagot beledobunk egy vaslábasba, felöntjük az alaplével, és nagyon lassan 3 órát főzzük. Utána beledobjuk a garnélákat, elkeverjük, lefedjük, a forró étel megfőzi őket.
A rizst két és félszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, a raguval elkeverve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése