20 dkg finom liszt, 5 dkg teljes kiörlésű liszt, 1 zacskó sütőpor - összekeverjük.
Mérlegre tett tálba mérjük: 25 dkg (2,5 dl) víz, 5 dkg olaj, 10 dkg barna nádcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipet só, fél citrom leve - összekeverjük, hogy feloldódjon minden.
Lisztes keveréket hozzá öntjük és simára keverjük az egészet. Ha túl sűrű, pici vizet öntünk még hozzá. 3 kávéskanál darált mákot keverünk bele. Kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon, 20 percig sütjük.
Elkészítjük a mázat: 4,5 dl vízben 4 evőkanál cukrot felforralunk. 1 csomag vaníliás pudingport fél dl vízzel simára keverünk, állandó keverés mellett a forró cukros vízhez öntjük, addig kavarjuk, míg besűrűsödik. Belekeverjük fél citrom reszelt héját és kinyomott levét. A kihűlt tésztára öntjük. Elegyengetjük rajta és minimum 1 órára hűtőbe rakjuk. Utána szeletelhető. Darált mákkal és/vagy reszelt citromhéjjal megszórva, díszítve kínáljuk. (A máz kicsit lágy)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése