Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
5 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
4 evőkanál darált, cukrozatlan mák
2 evőkanál rizsliszt
Hozzávalók a töltelékhez:
250 g mascarpone
2 evőkanál görög joghurt
3 evőkanál porcukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
vanília
1 kezeletlen citrom
Hozzávalók a díszítéshez:
1 evőkanál mascarpone
kevés porcukor
1 tk citromlé
mák (darált vagy darálatlan)
citrom
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadva a tojássárgákat, a cukrot, a mákot és a rizslisztet kézi habverővel simára verjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, egyenletesen elosztjuk, hogy mindenhol ugyanannyi legyen. Ehhez egy kicsit meg is rázhatjuk, vagy az asztalhoz üthetjük a tepsit.
12-15 percig sütjük. Amikor megsült, néhány perc elteltével húzzuk le róla a sütőpapírt, majd vagy a sütőpapírral vagy anélkül, egy nedves konyharuha segítségével tekerjük fel a piskótát és hagyjuk így kihűlni.
A töltelék hozzávalóit kézi habverővel keverjük össze, majd tekerjük ki a piskótát, kenjük meg a krémmel és most már a nedves konyharuha nélkül tekerjük fel újra.
A tetejét díszíthetjük további krémmel vagy porcukorral. A krém ugyanúgy készül, mint a töltelék, csak kisebb adag is elég. Vékonyan egy spatula segítségével elkenjük a tetején a krémet és megszórjuk mákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése