(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. február 6., csütörtök

Mákos, citromos piskótatekercs

Hozzávalók a piskótához:


6 tojás

5 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer

4 evőkanál darált, cukrozatlan mák

2 evőkanál rizsliszt

Hozzávalók a töltelékhez:


250 g mascarpone

2 evőkanál görög joghurt

3 evőkanál porcukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer

vanília

1 kezeletlen citrom

Hozzávalók a díszítéshez:


1 evőkanál mascarpone

kevés porcukor

1 tk citromlé

mák (darált vagy darálatlan)

citrom

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadva a tojássárgákat, a cukrot, a mákot és a rizslisztet kézi habverővel simára verjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, egyenletesen elosztjuk, hogy mindenhol ugyanannyi legyen. Ehhez egy kicsit meg is rázhatjuk, vagy az asztalhoz üthetjük a tepsit.

12-15 percig sütjük. Amikor megsült, néhány perc elteltével húzzuk le róla a sütőpapírt, majd vagy a sütőpapírral vagy anélkül, egy nedves konyharuha segítségével tekerjük fel a piskótát és hagyjuk így kihűlni.

A töltelék hozzávalóit kézi habverővel keverjük össze, majd tekerjük ki a piskótát, kenjük meg a krémmel és most már a nedves konyharuha nélkül tekerjük fel újra.

A tetejét díszíthetjük további krémmel vagy porcukorral. A krém ugyanúgy készül, mint a töltelék, csak kisebb adag is elég. Vékonyan egy spatula segítségével elkenjük a tetején a krémet és megszórjuk mákkal.


forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése