(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. május 6., kedd

Eredeti olasz bruschetta

 Hozzávalók

1db ciabatta vagy bagett

5ek+3 tk olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

6db paradicsom

1darab vöröshagyma

8 ág bazsalikom

bors

cukor


Elkészítés

A kenyeret szeleteljük, a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük őket 5 ek. olívaolajjal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és ropogósra sütjük a kenyereket.

A fokhagymát megpucoljuk és felezzük, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.

A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.

A vöröshagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk.

A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét.

Meglocsoljuk a 3 tk olívaolajjal, sózzuk és borssozzuj, majd egy csipet cukorral ízesítjük.

Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése