(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. május 6., kedd

Párizsis szendvicskrém

 Hozzávalók:

20dkg párizsi

3db tojás (főtt)

1ek. majonéz

1ek. mustár

fehérbors

1csokor snidling

25 dkg mascarpone (vagy krémsajt)


Elkészítés

A párizsis szendvicskrémhez a párizsit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, így gyorsabb, mint késsel apróra vágni. Hozzáreszelünk még két-három főtt tojást is.

A krém egyik fűszere a snidling, ezt apróra metéljük és a párizsis-tojásos keverékhez adjuk. Fűszerezzük fehér borssal, sóval és átkavarjuk. Ízesítjük mustárral és majonézzel és annyi krémsajtot adunk hozzá, hogy jól kenhető állagú krémet kapjunk. Kóstolás után még sózhatjuk, ha szeretnénk.

A párizsis szendvicskrém a hűtőben egy-két napig simán eláll, de úgysem bírja ki ilyen sokáig.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése