(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. május 22., csütörtök

Provance-i torta

 Hozzávalók:

200 g darált dió

100 g darált mogyoró

100 g darált mandula

200 g porcukor

4 tojás

2 evőkanál őrölt kávé

1 evőkanál kakaópor

1 teáskanál vanília kivonat

100 g vaj (olvasztva)

1 csipet só

Elkészítés:

Először válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgájákat tedd egy tálba, a fehérjéket pedig egy másikba.

A sárgájákat keverd össze a porcukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a kávét, a kakaóport és a vanília kivonatot. Keverd alaposan össze.

A darált diót, mogyorót és mandulát is keverd hozzá a sárgájás masszához. Keverd addig, amíg egy homogén masszát kapsz.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Adj hozzá körülbelül egy evőkanál porcukrot, és tovább verd, amíg szilárd habot kapsz.

Lassan forgasd hozzá a tojáshabot a diós masszához, óvatosan keverd, hogy ne veszítsen a hab levegősségéből.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Egy kerek tortaformát kenj ki vajjal vagy bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát, majd tedd a sütőbe.

Süsd kb. 30-35 percig, vagy amíg a torta szép aranybarnára sül és a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta marad.

Miután megsült, hagyd kihűlni, majd vágd szeletekre és tálald."

(forrás facebook)

Tipp: A tortát 2 vagy 3 lapra vágva főzött kávékrémmel is tölthetjük

2 tojás sárgája , 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, kikeverve, 4 dl tejben sűrűre főzve, kihűtve, 1 ek Nescafe belekeverve, ha kihűlt 2 dl habtejszínt (fölverve) belekeverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése