Hozzávalók:
200 g darált dió
100 g darált mogyoró
100 g darált mandula
200 g porcukor
4 tojás
2 evőkanál őrölt kávé
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vanília kivonat
100 g vaj (olvasztva)
1 csipet só
Elkészítés:
Először válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgájákat tedd egy tálba, a fehérjéket pedig egy másikba.
A sárgájákat keverd össze a porcukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a kávét, a kakaóport és a vanília kivonatot. Keverd alaposan össze.
A darált diót, mogyorót és mandulát is keverd hozzá a sárgájás masszához. Keverd addig, amíg egy homogén masszát kapsz.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Adj hozzá körülbelül egy evőkanál porcukrot, és tovább verd, amíg szilárd habot kapsz.
Lassan forgasd hozzá a tojáshabot a diós masszához, óvatosan keverd, hogy ne veszítsen a hab levegősségéből.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy kerek tortaformát kenj ki vajjal vagy bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát, majd tedd a sütőbe.
Süsd kb. 30-35 percig, vagy amíg a torta szép aranybarnára sül és a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta marad.
Miután megsült, hagyd kihűlni, majd vágd szeletekre és tálald."
(forrás facebook)
Tipp: A tortát 2 vagy 3 lapra vágva főzött kávékrémmel is tölthetjük
2 tojás sárgája , 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, kikeverve, 4 dl tejben sűrűre főzve, kihűtve, 1 ek Nescafe belekeverve, ha kihűlt 2 dl habtejszínt (fölverve) belekeverni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése