Hozzávalók (4–6 adaghoz):
40 dkg csirkemell vagy combfilé, felkockázva
2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
3 kiözepes burgonya
2 gerezd fokhagyma
15 dkg csiperke gomba, felszeletelve
1 bögre (kb. 15 dkg) zöldborsó (fagyasztott is jó)
2 evőkanál olaj vagy vaj
1,5 liter alaplé (vagy víz + leveskocka)
1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 evőkanál friss, aprítva)
1/2 teáskanál morzsolt oregánó
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
1/2 citrom leve
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kockára vágott csirkét, a zúzott fokhagymával, fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a szeletelt gombát, és a zöldborsót is.
Megszórjuk tárkonnyal, oregánóval, majd felöntjük az egészet alaplével. Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 30–35 percig.
A lisztet simára keverjük a tejszínnel, majd óvatosan hozzáadjuk a leveshez. Pár perc alatt besűrítjük.
A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belefacsarjuk a citrom levét.
Tálalás: Friss kenyérrel vagy sajtos pirítóssal tálalva igazi komfortétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése