(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. május 22., csütörtök

Krémes tárkonyos csirkeraguleves zöldborsóval és gombával

Hozzávalók (4–6 adaghoz):


40 dkg csirkemell vagy combfilé, felkockázva

2 közepes sárgarépa

1 fehérrépa

3 kiözepes burgonya

2 gerezd fokhagyma

15 dkg csiperke gomba, felszeletelve

1 bögre (kb. 15 dkg) zöldborsó (fagyasztott is jó)

2 evőkanál olaj vagy vaj

1,5 liter alaplé (vagy víz + leveskocka)

1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 evőkanál friss, aprítva)

1/2 teáskanál morzsolt oregánó

1 dl főzőtejszín

1 evőkanál liszt

1/2 citrom leve

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A kockára vágott csirkét, a zúzott fokhagymával, fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a szeletelt gombát, és a zöldborsót is.

Megszórjuk tárkonnyal, oregánóval, majd felöntjük az egészet alaplével. Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 30–35 percig.

A lisztet simára keverjük a tejszínnel, majd óvatosan hozzáadjuk a leveshez. Pár perc alatt besűrítjük.

A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belefacsarjuk a citrom levét.

Tálalás: Friss kenyérrel vagy sajtos pirítóssal tálalva igazi komfortétel.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése