

Nem ennek az évszaknak megfelelő ez a desszert, inkább a hűvösebb, őszi napokra kedvezőbb, de hűtőben tárolva, és hidegen fogyasztva most, ebben a gyorsan jött melegben is nagyon finom lehet.
Próbáljàtok ki!!!



* 120 g köles
* 10-12 db datolya
* 4 dl víz
* 4 dl növényi tej
* 1 tk. vaníliás cukor


* 2 db nagyobb alma
* 2 tk. mèzeskalàcs-, vagy fahèj fűszer


* 5 ek. kókuszkrém (Lidl kókuszkonzerv, hűtőben tárolva megszilárdul)
* 10-12 ek. barna cukor
Mossuk meg a kölesünket alaposan egy serpenyőben, pirítsuk egy picit, hogy ne legyen kesernyés az íze, majd örüljünk porrá egy darálóban.
A datolyát 10 percre vízben áztassuk be, majd szűrjük le, és egy aprítóba a növényi tejjel, de nem az egésszel, turmixoljuk krémes állagúvá.
Forraljunk fel a vizet majd tegyük bele a kölest, a vaníliacukrot és a datolyapasztàt.
Óvatosan kevergessük, addig ameddig jól be nem sűrűsödik, vigyázzunk, hogy le ne égjen, majd hozzáöntjük a maradék növényi tejünket és kb. 5 percig főzzük.


A serpenyőben a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a kókuszkrémet, és összefőzzük az egészet.
Végül az almákat meghámozzuk, kockákra vágjuk. A serpenyőben maradt karamellben megforgatjuk, megszórjuk a mézeskalács-, vagy fahéj fűszerrel, és pirítjuk egy picit.
Rétegezve találjuk. Alulra megy a köles, rá a karamellszósz, alma, és ezt folytatjuk egymás után, attól függően miben találjuk.
Jó étvágyat!

Hare Krisna!



https://www.facebook.com/share/g/194H6dhqqw/?mibextid=wwXIfr
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése