50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1,5 dkg élesztö, 2 Ek tejföl (5 dkg) csipet só, 1 cs vaníliás cukor 2 db tojássárgája, 130 mil tej, reszelt citromhéj,
30 dkg darált díó, 15 dkg porcukor, 1-2 cs vaníliás cukor, és barackekvár izlés szerint
A lisztbe elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot sót reszelt citromhéjat, a tejbe elkeverjük az élesztöt hozzákeverjük a tojássárgáját és ráöntjük a lisztes keverékre, jól kidolgozzuk , fóliába csavarjuk hütöbe tesszük1, 5 órát pihenni, enyhén lisztezett deszkán négy részre osztjuk letakarva 10 percet pihentessük, Vékonyra nyújtjuk 20*35 ös papírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük lekvárral meghintjük dióval, a másik két lapot is így készítjük, Letakarva meleg helyen 50 percet pihentejük, megszurkáljuk villával az aljáig átnyomva sütés 170 f 35-40 perc alsó- felsö sütésnél, ha megsült megvárjuk míg kihül, átforditjuk a másik felére es olvasztott csokival lekenjük, én 12 dkg tejcsokit 1 ek olajat használtam, (Vagy 3 ek porcukor 3 ek kakaoporhoz adunk 2-3 ek forró vizet, és 4 csepp olajat) a lehült tésztára kenjük
Károly Körmendi · Retro sütik és ételek fb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése