(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. július 23., szerda

HARTYÁNI KRÉMES

 HARTYÁNI KRÉMES:

Tésztához:

35 dkg liszt

10 dkg cukor

2 Ek méz

8 dkg vaj

1 tk szódabikarbóna

1-2 ek kakaópor

2 db tojás

KRÉM:

1 liter tej

3 csomag vaníliás pudingpor 4 dkg os

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

20 dkg babapiskóta

0,5 dl rum

A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, kakaóport, a cukrot, mézet, vajat, tojást, langyosra melegítjük, keverjük  addig míg a cukor elolvad és adjuk a lisztes keverékhe, (várjuk meg míg kicsit lehül) és összegyúrjuk, ha lágy lenne lisztezhetjük, ha kemény kev~s tejet adhatunk hozzá, majd 2 lapot nyújtunk kb 20 *35 öt, sütöpapíros tepsi hátulján sütjük 180 fokon kb 8-10 percig

KRÉM:

A Pudinport kevés tejjel símára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet és sürüre fözzük és lehütjük fóliát tegyünk a krémre hogy ne börösödjön, a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a lehült   krémet és jól kikeverjük (pár percig míg sima krém lesz belöle)

A fele krémet rákenjük az eggyik lapra, majd  rátesszük a babapiskótákat sorba és rummal lekenjük, (vagy rumos kávéba mártogatjuk) a maradék krémet rákenjük és tesszük rá a második lapot, hütöbe tegyük egy naprra

 Károly Körmendi  · Retro sütik és ételek fb



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése