HARTYÁNI KRÉMES:
Tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 Ek méz
8 dkg vaj
1 tk szódabikarbóna
1-2 ek kakaópor
2 db tojás
KRÉM:
1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor 4 dkg os
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg babapiskóta
0,5 dl rum
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, kakaóport, a cukrot, mézet, vajat, tojást, langyosra melegítjük, keverjük addig míg a cukor elolvad és adjuk a lisztes keverékhe, (várjuk meg míg kicsit lehül) és összegyúrjuk, ha lágy lenne lisztezhetjük, ha kemény kev~s tejet adhatunk hozzá, majd 2 lapot nyújtunk kb 20 *35 öt, sütöpapíros tepsi hátulján sütjük 180 fokon kb 8-10 percig
KRÉM:
A Pudinport kevés tejjel símára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet és sürüre fözzük és lehütjük fóliát tegyünk a krémre hogy ne börösödjön, a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a lehült krémet és jól kikeverjük (pár percig míg sima krém lesz belöle)
A fele krémet rákenjük az eggyik lapra, majd rátesszük a babapiskótákat sorba és rummal lekenjük, (vagy rumos kávéba mártogatjuk) a maradék krémet rákenjük és tesszük rá a második lapot, hütöbe tegyük egy naprra
Károly Körmendi · Retro sütik és ételek fb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése