hozzávalói:
1-1,5 kg zsenge cukkini
1 nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3-4 babérlevél
1 db erőleves kocka
0,5 l főzőtejszín
1 tömlős sajt vagy 4 db medvesajt
snidling(néhány szál apróra vágva)
ízlés szerint só és friss bors
Elkészítése:
Az olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, rádobom a karikára szelt cukkinit és a kockára vágott burgonyát. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, ízesítem a babérlevéllel, leveskockával és sóval. Amikor megfőtt a zöldség átturmixolom vagy átpasszírozom, a babért kiveszem belőle. Visszateszem a tűzre, alacsony lángom kevergetve beleöntöm a tejszínt, belekeverem a sajtot, s mehet rá néhány tekerésnyi bors. A legvégén kerüljön bele a snidling. Amint picit összeforrt, el is lehet zárni a tüzet, kész a levesünk. Tetejét pirított kenyérkockával, sajttal díszíthetjük.
Hidegen és melegen is finom ez a leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése