Hozzávalók 18 cm-es formához.Kb 150 gr keksz,50 gr vaj,300 gr áfonya+a díszítéshez,kevés citromlé,400 ml tejszín,250 gr mascarpone,cukor ízlés szerint
Először elkèszítem az áfonyát,hogy kitudjon jól hülni.Egy làbosba õntöm az áfonyát,cukrot ízlès szerint ès a citromlèt,majd elkezdem főzni.Nem kell neki sok kb.10 perc.Picit hagyon hülni,majd egy szitába öntõm ès átnyomkodom rajta,hogy csak a leve legyen hèj nélkül ès hagyom teljesen kihűlni.
A kekszet ledarálom.Felolvasztom a vajat ès összekeverem a daràlt keksszel.A forma aljàba nyomkodom ès kb 30 percre a hűtőbe teszem.
A tejszínt a keverőtálba teszem,adok hozzá porcukrot majd fèlig felverem,hozzáadom a mascarponét ès az áfonyát ès felverem teljesen.Èn semmi fixàlót nem hasznàlok,mert nagyon magas zsírtartalmú a tejszín is meg a mascarpone is,ìgy nagyon kemény krém lesz.A hűtőből kivett tortaformàba kanalazom a krémet,szèpen elsimítom,1-2 òràra hűtőbe teszem,majd tetszőlegesen díszítem.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése