Hozzávalók a piskótához:
8 drb tojás
8 ek cukor
8 ek finomliszt
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
1 liter tej
8 ek búzadara
20 dkg vaj vagy margarin(szoba hőmérsékletű)
20 dkg porcukor
50 dkg ribizli+ a díszítéshez
(26 cm-es formában 6 tojàsból készült a piskóta és 8 dl tejből a töltelék! lehet eperrel is készíteni ribizli helyett)
A tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük.A fehérjét kemény habbá felverjük.A lisztbe belekeverjük a sütőport.
A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját és óvatosan összekeverjük,majd ebbe szitáljuk a lisztes keveréket több részletben,majd óvatosan összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt 20×36 cm-es tepsibe öntjük a masszát.Egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben,180 fokon kb 25 percig sütjük.
Míg sül a piskóta,elkèszítjük a krémet.
Először főzzünk egy hagyományos tejbegrízt cukor nélkül és utána hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük,majd a teljesen kihűlt tejbegrízhez öntjük és összekeverjük.Egy kevés krémet kiszedünk és félretesszük a süti tetejének lekenéséhez,a többi krémhez pedig beletesszük a ribizli nagy részét,egy keveset hagyunk a díszítésre.Majd óvatosan összekeverjük.
A megsült,kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt és vízszintesen félbe vágjuk.Az aplsó lapra egyenletesen rákenjük a ribizlis krémet,majd rátesszük a másik lapot és óvatosan kicsit rányomkodjuk.A megmaradt krémmel lekenjük a tetejét és megszórjuk ribizlivel.
Néhány órára hűtőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése