(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. szeptember 30., kedd

Ribizlis-grízes sütemény

 Hozzávalók a piskótához:

8 drb tojás

8 ek cukor

8 ek finomliszt

1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

1 liter tej

8 ek búzadara

20 dkg vaj vagy margarin(szoba hőmérsékletű)

20 dkg porcukor

50 dkg ribizli+ a díszítéshez

(26 cm-es formában 6 tojàsból készült a piskóta és 8 dl tejből a töltelék! lehet eperrel is készíteni  ribizli helyett)

A tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük.A fehérjét kemény habbá felverjük.A lisztbe belekeverjük a sütőport.

A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját és óvatosan összekeverjük,majd ebbe szitáljuk a lisztes keveréket több részletben,majd óvatosan összekeverjük az egészet.

Sütőpapírral bélelt 20×36 cm-es tepsibe öntjük a masszát.Egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben,180 fokon kb 25 percig sütjük.

Míg sül a piskóta,elkèszítjük a krémet.

Először főzzünk egy hagyományos tejbegrízt cukor nélkül és utána hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral kikeverjük,majd a teljesen kihűlt tejbegrízhez öntjük és összekeverjük.Egy kevés krémet kiszedünk és félretesszük a süti tetejének lekenéséhez,a többi krémhez pedig beletesszük a ribizli nagy részét,egy keveset hagyunk a díszítésre.Majd óvatosan összekeverjük.

A megsült,kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt és vízszintesen félbe vágjuk.Az aplsó lapra egyenletesen rákenjük a ribizlis krémet,majd rátesszük a másik lapot és óvatosan kicsit rányomkodjuk.A megmaradt krémmel lekenjük a tetejét és megszórjuk ribizlivel.

Néhány órára hűtőbe tesszük.




forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése