Hozzávalók:
37 dkg liszt,10 dkg étcsoki,15 dkg porcukor,15 dkg vaj,8 dkg kakaó,1 csomag sütőpor,1 csipet só,2 tojás,1 dl tej,1 kisebb narancs reszelt héja,1 tk narancs aroma vagy juice
A forgatàshoz kb.5 dkg porcukor.
Elkészítés:
Vízgős felett felolvasztjuk a csokit,langyos és krémesen folyós legyen.
Hozzáadjuk kevergetés közben sorra a vajat,porcukrot,tojást,aromát vagy juice-t,narancs héjat,tejet és robotgéppel alaposan összekeverjük.
A lisztet keverjük el a sütőporral,a kakaóporral és a csipet sóval.A száraz keveréket fokozatosan a csokis masszához öntve robotgéppel puha tésztává keverjük.
Hűtőbe tesszük minimum 1 órára,de lehet egy éjszakára is.Én egy éjszakára raktam a hűtőbe.
Kivesszük a hűtőből és diónyi gombócokat formázunk belőle,amiket aztán megforgatunk a porcukorban.Kb.40 drb lesz ebből a mennyiségből.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,nem túl szorosan egymás mellè,mert még nőni fognak.Előmelegített sütőben 180 fokon kb 12 percig sütjük.Nem szabad túlsütni,mert akkor kiszáradnak.
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk hűlni,mert melegen könnyen szètesnek.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése