(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. december 15., hétfő

Habos almás-körtés

 Hozzávalók

25 dkg margarin,

50 dkg liszt,

10 dkg porcukor,

1 dkg sütőpor,

4 tojássárgája,

 pár kanál joghurt/tejföl, vagy pici tej (én joghurtot használtam)

csipetnyi só,

reszelt citromhéj ízlés szerint (én egy egésznek a héját reszeltem bele),


a töltelékhez:

bő két kiló alma reszelve, 8-10 szem körte, darabokra vágva

kevés fahéj, pici só ebbe is, és egy vaníliás cukor, egy kevés a citrom levéből.


a habhoz:

7 tojásfehérje,

4-5 evőkanál cukor.


Elkészítés

1.    A tésztát összeállítottam, lapot nyújtottam belőle, és légkeveréssel, 175 oC-on 10 percet elősütöttem.

2.    Sütőből kivéve egyenletesen rákentem az almatölteléket, aztán rászórtam a darabokra vagdalt körtét. ezzel is sütöttem kb 20 percig.

3.    A 7 tojásfehérjét gőz fölött kezdtem habbá verni, de nem ott fejeztem be, hanem áttettem a habverő tálba, bele a cukor, és a gép fejezte be a műveletet. Mikor már majdnem jónak ítéltem a sütit, rátettem a habot, és azzal együtt sütöttem készre. A habnál nem figyeltem az időt, de akkor jó, mikor szép színes lett a teteje.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése