Hozzávalók
25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
pár kanál joghurt/tejföl, vagy pici tej (én joghurtot használtam)
csipetnyi só,
reszelt citromhéj ízlés szerint (én egy egésznek a héját reszeltem bele),
a töltelékhez:
bő két kiló alma reszelve, 8-10 szem körte, darabokra vágva
kevés fahéj, pici só ebbe is, és egy vaníliás cukor, egy kevés a citrom levéből.
a habhoz:
7 tojásfehérje,
4-5 evőkanál cukor.
Elkészítés
1. A tésztát összeállítottam, lapot nyújtottam belőle, és légkeveréssel, 175 oC-on 10 percet elősütöttem.
2. Sütőből kivéve egyenletesen rákentem az almatölteléket, aztán rászórtam a darabokra vagdalt körtét. ezzel is sütöttem kb 20 percig.
3. A 7 tojásfehérjét gőz fölött kezdtem habbá verni, de nem ott fejeztem be, hanem áttettem a habverő tálba, bele a cukor, és a gép fejezte be a műveletet. Mikor már majdnem jónak ítéltem a sütit, rátettem a habot, és azzal együtt sütöttem készre. A habnál nem figyeltem az időt, de akkor jó, mikor szép színes lett a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése