Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz, 1 l tej, 3 csomag vaníliás pudingpor, 4 csomag vaníliás cukor, 10-15 db alma reszelve, 1 nagy tábla tortabevonó csoki + margarin, amennyi kell hozzá (én a csokipapíron lévő leírás alapján készítem), ízlés szerint őrölt fahéj, kristálycukor a pudingporhoz és az almába, ha savanykás.
Elkészítés:
Az almát lereszelem, levétől kicsavarom. 2 csomag vaníliás cukorral, fahéjjal kicsit megpárolom. Ha az alma savanykás, vagy valaki egyszerűen csak nagyon édesszájú, akkor lehet még cukrot is tenni hozzá. Én nem tettem, mert nagyon édes volt az alma.
A liter tejből és a 3 csomag pudingporból, 2 csomag vaníliás cukorból pudingot készítek (jó sűrűnek kell lennie!), ebbe belekeverem a reszelt, dinsztelt almát addig, amíg még forró.
A tepsibe (műanyag dobozba, jénaiba... akármibe!) sorba lerakom az előkészített hozzávalókat: egy sor kekszet, rá az almás-vaníliás pudingot, megint kekszet, megint almás-vaníliás pudingot... egészen addig, míg van mit! A tetejére keksz kerüljön!
A tortabevonó csokit a papírján lévő leírás alapján elkészítem, és a keksz tetejére simítom.
Minimum 1 napig "érlelni" kell a hűtőben . De nálunk igazán 2-3 nap "összeérés" után ízlett a fiúknak igazán!
*Még annyi: 1 kiló kekszből, meg a többiből jó nagy adag lesz. Legközelebb én biztos, hogy felezni fogom a hozzávalókat!
A puding is NAGYON almás, úgyhogy többet nem, de kevesebbet (ha valaki nem akar annyit bele, vagy mert kevesebb van otthon) el tudok képzelni hozzá...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése