Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
csipet só
4 tojás
tej
1 citrom (narancs) reszelt héja
1-2 ek. rum.
Az útmutatás alapján egy kis edényben olajat melegítettem, amibe beleállítottam a fém formát is. Amikor kellően felforrósodott a tésztába mártottam, úgy, hogy kb. kétharmad részéig merüljön bele. A forró olajban pillanatok alatt leválik a formáról, csak az elsőnek kellett segítség, azt egy villával lazítottam meg. Pillanatok alatt megsülnek. Még forrón meghintettem őket fahéjas porcukorral.
Hozzávalók
4 tojás, 15 dkg liszt, csipetnyi só, kb. 1,5-2 dl tej, étolaj a sütéshez. Porcukor (esetleg vaníliás vagy fahéjas porcukor) a fánkok tetejére.
Elkészítés:
Az egész tojásokat összekeverjük a csipetnyi sóval és a liszttel. Ezután annyi hideg tejet keverünk bele, hogy csomómentes, palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk.
A tésztát 15-20 percre hűtőgépbe tesszük.
Egy magas falú, kisebb átmérőjű edényben kb. 5 cm magas étolajat melegítünk.
A fém formát belemártjuk a forró olajba, aztán a tésztába (úgy, hogy csak a forma alját és oldalát fedje be a tészta), majd a tésztás formát ismét az olajba úgy, hogy az alja ne érjen le az edény aljára.
A tészta néhány másodperc alatt általában leválik a formáról. Ha mégsem, akkor villával kicsit meglazítjuk.
A fánkokat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, aztán megszórjuk porcukorral.
Tálalásnál adhatunk mellé lekvárt is.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése