(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. december 15., hétfő

Virágfánk

 Hozzávalók:

15 dkg finomliszt

csipet só

4 tojás

tej

1 citrom (narancs)  reszelt héja 

1-2 ek. rum.

Az útmutatás alapján egy kis edényben olajat melegítettem, amibe beleállítottam a fém formát is. Amikor kellően felforrósodott a tésztába mártottam, úgy, hogy kb. kétharmad részéig merüljön bele. A forró olajban pillanatok alatt leválik a formáról, csak az elsőnek kellett segítség, azt egy villával lazítottam meg. Pillanatok alatt megsülnek. Még forrón meghintettem őket fahéjas porcukorral.



forrás


Hozzávalók 

4 tojás, 15 dkg liszt, csipetnyi só, kb. 1,5-2 dl tej, étolaj a sütéshez. Porcukor (esetleg vaníliás vagy fahéjas porcukor) a fánkok tetejére.

Elkészítés:

Az egész tojásokat összekeverjük a csipetnyi sóval és a liszttel. Ezután annyi hideg tejet keverünk bele, hogy csomómentes, palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk.

A tésztát 15-20 percre hűtőgépbe tesszük.

Egy magas falú, kisebb átmérőjű edényben kb. 5 cm magas étolajat melegítünk.

A fém formát belemártjuk a forró olajba, aztán a tésztába (úgy, hogy csak a forma alját és oldalát fedje be a tészta), majd a tésztás formát ismét az olajba úgy, hogy az alja ne érjen le az edény aljára.

A tészta néhány másodperc alatt általában leválik a formáról. Ha mégsem, akkor villával kicsit meglazítjuk.

A fánkokat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, aztán megszórjuk porcukorral.

Tálalásnál adhatunk mellé lekvárt is.



forrás

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése