(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. december 15., hétfő

Zsebes karaj

 Hozzávalók

 1 tepsi

2 kg karaj

2 kg krumpli

2 fej hagyma

ízlés szerint sajt

300 g bacon

2 db kaliforniai paprika

400 g tejföl

Páchoz:

3 tk só

2 tk pirospaprika

1 tk őrölt bors

70 ml étolaj

2 tk fokhagymapor


Először elkészítjük a pácot. Majd a megmosott karajt kb. 1, 5 cm vastagságban bevágjuk az aljáig, de nem vágjuk el. Kis zsebeket vágunk bele. Majd a karaj alját bekenjük a páccal, és a tepsink, vagy jénaink közepébe helyezzük. Majd mindegyik zsebet, és a tetejét alaposan bedörzsöljük a páccal. Mindegyik zsebbe teszünk egy szelet sajtot, egy szelet bacont, csíkokra vágott paprikát, és a megtisztított hagymaszeleteket.

Megpucolt, megmosott, kockára vágott krumplit eloszlatjuk a hús körül, melyre rátesszük a megmaradt hagymát, paprikát és bacont. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint. 220 fokra melegítjük a sütőt. Lefóliázzuk a tepsinket, jénainkat, majd a sütőbe tesszük, és 90 percig sütjük. Az idő letelte után ellenőrizzük a húst. Ha puha, akkor a tejfölt elkenjük a krumpli tetején, ha nem, akkor még fóliástól visszatesszük a sütőbe. Majd a tejfölt rátéve addig sütjük, míg össze nem pirul.


forrás

A karajt megmossuk, megtisztítjuk. Zsebeket vágunk rajta kb. ujjnyit. A fűszert olajjal összekeverjük, és a húst bekenjük vele. A zsebeket is. Hűtőben hagyjuk, hogy pácolodjon.

Ízlés szerint tölthetjük. Én mozzarellával lilahagymával, paradicsommmal, sonkával, Kaliforniai paprikával, füstölt szalonnával, baconnel töltöttem. Hústűvel rögzítem. A krumplit negyedekbe vágjuk, és a karaj köré rakjuk. Pici étolaj pici víz megy alá, fólia, és megy a Sütőbe. Fólia alatt kb. 2, 5 órát sütöttem, fólia nélkül még fél órát.


forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése