Hozzávalók
1 tepsi
2 kg karaj
2 kg krumpli
2 fej hagyma
ízlés szerint sajt
300 g bacon
2 db kaliforniai paprika
400 g tejföl
Páchoz:
3 tk só
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt bors
70 ml étolaj
2 tk fokhagymapor
Először elkészítjük a pácot. Majd a megmosott karajt kb. 1, 5 cm vastagságban bevágjuk az aljáig, de nem vágjuk el. Kis zsebeket vágunk bele. Majd a karaj alját bekenjük a páccal, és a tepsink, vagy jénaink közepébe helyezzük. Majd mindegyik zsebet, és a tetejét alaposan bedörzsöljük a páccal. Mindegyik zsebbe teszünk egy szelet sajtot, egy szelet bacont, csíkokra vágott paprikát, és a megtisztított hagymaszeleteket.
Megpucolt, megmosott, kockára vágott krumplit eloszlatjuk a hús körül, melyre rátesszük a megmaradt hagymát, paprikát és bacont. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint. 220 fokra melegítjük a sütőt. Lefóliázzuk a tepsinket, jénainkat, majd a sütőbe tesszük, és 90 percig sütjük. Az idő letelte után ellenőrizzük a húst. Ha puha, akkor a tejfölt elkenjük a krumpli tetején, ha nem, akkor még fóliástól visszatesszük a sütőbe. Majd a tejfölt rátéve addig sütjük, míg össze nem pirul.
A karajt megmossuk, megtisztítjuk. Zsebeket vágunk rajta kb. ujjnyit. A fűszert olajjal összekeverjük, és a húst bekenjük vele. A zsebeket is. Hűtőben hagyjuk, hogy pácolodjon.
Ízlés szerint tölthetjük. Én mozzarellával lilahagymával, paradicsommmal, sonkával, Kaliforniai paprikával, füstölt szalonnával, baconnel töltöttem. Hústűvel rögzítem. A krumplit negyedekbe vágjuk, és a karaj köré rakjuk. Pici étolaj pici víz megy alá, fólia, és megy a Sütőbe. Fólia alatt kb. 2, 5 órát sütöttem, fólia nélkül még fél órát.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése