(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2019. szeptember 11., szerda

Gösser csirke

Gösser csirkét sütöttem krumplipürével

Hozzávalók:

4 fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma
delikát, v. só
bors
500 ml citromos 0% citromos sör (én a Gössert szeretem)
de ha Te nem, készítheted vízzel, vagy sima sörrel+ friss citrom levével
olaj

A tepsi aljára felvágom a vöröshagymát (nyolcadolva szoktam), szét is szedem, h ne maradjon egyben. A fokhagymát megpucolom, felszeletelem és a tepsiben a vöröshagymához adom. Erre helyezem a csirkecombokat, meglocsolom olajjal, megszórom a fűszerekkel, felöntöm a citromos sörrel. Alufóliával lefedve 250 C fokon (alsó-felső sütés) először 45 percig sütöm, majd fólia nélkül +30 percig. Ha nem piros a bőre és nem ropog átkapcsolom a sütőt felső grillezésre és mindkét oldalát addig grillezem míg a bőre nem piros -ropogós:) Ha nincs a sütőben grill fokozat, akkor elég ha ugyanezen a hőfokon addig sütjük, míg piros nem lesz. Férjem úgy szereti ha "kicsit" megkapja. 
harapnivalo.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése