HOZZÁVALÓK
A tésztához:
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
3 dkg vaj (+ a kenéshez)
6 dkg liszt (+ a szóráshoz)
A málnazseléhez:
50 dkg málna
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 dl édes fehérbor
1 mk őrölt fahéj
1/2 db citrom reszelt héja
2 dkg porzselatin
A tejfölös habhoz:
30 dkg tejföl
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl habtejszín (vagy Hulala)
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk, lehűtjük, majd állandó keverés mellett a cukros-tojásos habhoz csorgatjuk. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.
A tésztát egy kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A málnát a cukorral, a vaníliás cukorral, a borral, a fahéjjal és a citromhéjjal kb. 10 percig főzzük. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnát forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett lassan beleszórjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik.A teljesen kihűlt tésztára ráöntjük a langyosra hűtött málnát, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A tejfölt egy szűrőbe tesszük, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen belőle. A lecsepegtetett tejfölhöz ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd egy kanállal összekeverjük (vigyázzunk, nehogy sokáig keverjük, mert különben túl híg lesz).
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros tejfölhöz keverjük. A torta tetejére kanalazzuk a tejfölös habot, majd néhány órára visszatesszük a hűtőbe. link
meggyel!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése