Piros gyümölcsös rolád mascarponés Chantilly-krémmel
Ennek a laktató, intenzív ízű, tartalmas roládnak a tésztája egyike a legnépszerűbb süteménytésztáknak Franciaországban. A neve génoise (kiejtése: zsénoáz). Könnyű, puha, szinte szivacsszerűen lágy, és az elkészítése is egyszerű!
Hozzávalók (8 személyre)
A tésztához:
4 tojás
120 g kristálycukor
120 g búzaliszt
A gyümölcsréteghez:
150 g málna
275 g kristálycukor
fél citrom leve 3 részre osztva
150 g eper
100 g ribizli
2 lapzselatin
A chantilly-krémhez:
100 g habtejszín
250 g mascarpone
50 g porcukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
A tetejére:
1 maréknyi málna
3-4 szem eper
2-3 fürtöcske ribizli
50 g szeletelt mandula
néhány mentalevél
forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése