(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. december 2., csütörtök

bögrés-sajtos perec

 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!


Hozzávalók:


– 25 dkg szoba hőmérsékletű, puha vaj vagy margarin

– háromnegyed bögre tejföl (kb. 2 dl)

– 1 tojás sárgája

– 10 dkg reszelt sajt

– 4 bögre liszt (50 dkg)

– 1 kis csomag szalalkáli (15 g)

– 1 púpos teáskanál kanál só


+ a tetejére 10 dkg reszelt sajt, és egy tojás sárgája felverve egy-két mokkáskanál tejjel


Elkészítése:


1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük hideg helyen vagy hűtőben.


2. Ezután fél-egy centi vastagra nyújtjuk lisztezett felületen, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A perecszaggatót lisztezzük folyamatosan!


3. A tetejüket megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, majd reszelt sajtba mártjuk őket.


4. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire szellősen sorakoztatjuk őket, majd 190-200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.

a szalalkálit fel kell oldani egy kanál tejben !!! ez hiányzik a receptből


forrás Rupáner 


https://www.nosalty.hu/recept/szalalkalis-sajtos-perec

https://www.mokuslekvar.hu/lakodalmas-perec/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése