A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 25 dkg szoba hőmérsékletű, puha vaj vagy margarin
– háromnegyed bögre tejföl (kb. 2 dl)
– 1 tojás sárgája
– 10 dkg reszelt sajt
– 4 bögre liszt (50 dkg)
– 1 kis csomag szalalkáli (15 g)
– 1 púpos teáskanál kanál só
+ a tetejére 10 dkg reszelt sajt, és egy tojás sárgája felverve egy-két mokkáskanál tejjel
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük hideg helyen vagy hűtőben.
2. Ezután fél-egy centi vastagra nyújtjuk lisztezett felületen, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A perecszaggatót lisztezzük folyamatosan!
3. A tetejüket megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, majd reszelt sajtba mártjuk őket.
4. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire szellősen sorakoztatjuk őket, majd 190-200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.
a szalalkálit fel kell oldani egy kanál tejben !!! ez hiányzik a receptből
forrás Rupáner
https://www.nosalty.hu/recept/szalalkalis-sajtos-perec
https://www.mokuslekvar.hu/lakodalmas-perec/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése