HÚSVÉTI GYÜMÖLCSKENYÉR
Hozzávalók szelethez:
fél bögre aszalt vörösáfonya
negyed bögre kandírozott ananász
negyed bögre kandírozott papaya
1 bögre mazsola
1 bögre aszalt sárgabarack
1 bögre vaj (225 gramm)
1 és negyed bögre cukor
fél bögre cottage cheese (120 gramm)
4 darab tojás
2,5 bögre liszt
1 tk sütőpor
2 tk vaníliakivonat
2 ek rum
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk mérni a hozzávalókat.
Az aszalt gyümölcsöket áztassuk vízbe - vagy gyümölcslébe, rumba - egy órára, majd szűrjük le. A nagyobb darab gyümölcsöket vágjuk össze.
A lisztet és a sütőport keverjük össze.
Egy tálban keverjük habosra a vajat, cukrot, cottage cheese-t, vaníliát és rumot. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat is, alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá a lecsepegtetett aszalt gyümölcsöket, keverjük bele. Keverjük hozzá a sütőporos lisztet is.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Az egyneműre, csomómentesre kevert masszát öntsük egy kivajazott, lisztezett kenyérformába.
Kb. 1 óráig süssük a gyümölcskenyeret, tűpróbával ellenőrizzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése