(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 6., csütörtök

GYÜMÖLCSKENYÉR

HÚSVÉTI GYÜMÖLCSKENYÉR

Hozzávalók  szelethez:

fél bögre aszalt vörösáfonya

negyed bögre kandírozott ananász

negyed bögre kandírozott papaya

1 bögre mazsola

1 bögre aszalt sárgabarack

1 bögre vaj (225 gramm)

1 és negyed bögre cukor

fél bögre cottage cheese (120 gramm)

4 darab tojás

2,5 bögre liszt

1 tk sütőpor

2 tk vaníliakivonat

2 ek rum


Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk mérni a hozzávalókat.

Az aszalt gyümölcsöket áztassuk vízbe - vagy gyümölcslébe, rumba - egy órára, majd szűrjük le. A nagyobb darab gyümölcsöket vágjuk össze.

A lisztet és a sütőport keverjük össze.

Egy tálban keverjük habosra a vajat, cukrot, cottage cheese-t, vaníliát és rumot. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat is, alaposan keverjük össze.

Adjuk hozzá a lecsepegtetett aszalt gyümölcsöket, keverjük bele. Keverjük hozzá a sütőporos lisztet is. 

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

Az egyneműre, csomómentesre kevert masszát öntsük egy kivajazott, lisztezett kenyérformába.

Kb. 1 óráig süssük a gyümölcskenyeret, tűpróbával ellenőrizzük.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése