(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 9., vasárnap

KÁNTOR SZELET Diós, csokis torta


Igazi ínyenc sütemény, nem egyszerű, de aki szeret a konyhában sürögni, szeretteit meglepheti egy ilyen finomsággal. Az elismerés nem marad el. 

ÖSSZETEVŐK:

DIÓS piskóta:

10 tojásfehérje

200 g cukor

14 evőkanál darált dió

6 evőkanál liszt

KAKAÓS PISKÓTA:

3 tojás

3 evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaópor

egy teáskanál sütőpor 

egy csipet só

KRÉM:

10 tojássárgája

1300 l tej

150 g cukor

160 g keményítő (keményítő liszt)

250 g margarin vagy vaj

150 g dió

200 g csokoládé

200 ml tejszínhab

DEKORÁCIÓ:

200 g csokoládé

200 ml tejszínhab

KRÉM elkészítésével KEZDÜNK

1. Adjuk hozzá a tojássárgákat a tálba, és keverjük kicsit össze.

2. Folytassa a cukor és a keményítő hozzáadásával, majd öntsön hozzá 300 ml tejet, keverje össze a hozzávalókat.

3. Öntsünk 1 liter tejet az edénybe, forraljuk fel.

4. Amikor a forráspont elértük lassan hozzáadtuk a tojás sárgáka, forraljuk vissza.

5. A forró krémet öntsük egy tálba, és fedjük le fóliával.

6. Hagyjuk kihűlni.

7. A kihűlt krémről levesszük a fóliát és összekeverjük.

8. Ezután adjunk hozzá felkockázott szobahőmérsékletű margarint, vagy szobahőmérsékletű vajat, és keverjük össze az egészet.

Tegyük át a krém 1/3-át egy másik tálba, és adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverjük össze.

10. A maradék krémhez adjuk a darált diót, és keverjük össze a hozzávalókat.

FEHÉR KRÉM ELKÉSZÍTÉSE

1. A tejszínhabot egy tálba öntjük.

2. Addig keverjük, amíg elég szilárd tejszínhabot nem kapunk.

DIÓS PISKÓTA ELKÉSZÍTÉSE

1. Adjunk 5 tojásfehérjét a tálba.

2. Kezdjük el habosodásig keverni, fokozatosan adjunk hozzá 100 g cukrot.

3. Folytassa a keverést, amíg szilárd habot nem kap.

4. Az elkészített tojásfehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál lisztet és 7 evőkanál darált diót.

5. Mindent jól összekeverünk.

Öntse a keveréket zsírpapírra egy 24 x 37 cm-es formába.

7. Helyezze a sütőt 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 20 percre.

8. Ismételje meg a folyamatot a többi hozzávalóval, hogy két egyforma piskótát kapjon.

KAKAÓS PISKÓTA ELKÉSZÍTÉSE

1. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót a tálba.

2. Keverjük össze a hozzávalókat.

3. Majd egy másik tálban hozzáadjuk a tojásfehérjét, csipetnyi sót, és szilárd habot verünk.

4. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukrot egy külön tálba.

5. Habosítsuk ki.

6. Adjuk hozzá az elkészített lisztet a sárgájához, keverjünk össze mindent.

7. Adjunk hozzá lassan adagolva tojásfehérjét, és óvatosan keverjük össze.

8. Adjuk hozzá a maradék tojásfehérjét, és keverjük össze habverővel.

9. Öntse a keveréket zsírpapírra egy 24 x 37 cm-es formába.

10. Helyezze a sütőt 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-13 percre.

Díszítés, csokiöntet ELŐKÉSZÍTÉSE

1. Az apróra vágott csokoládéra  tejszínt öntünk.

2. Olvasszuk fel mikrohullámú sütőben vagy gőzöljük

TORTA összeállítása

1. Diós piskóta.

2. A diós krém fele.

3. A tejszínhab fele.

4. Kakaós piskóts.

5. Csokikrém.

6. Maradék tejszínhab.

7. A második diós piskóts.

8. Maradék Diós krém

9. Rendezzük el a csokoládé díszítést a felületén és az oldalán.

10. Tegye a tortát a hűtőbe dermedni (lehetőleg egy éjszakára).



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése