Igazi ínyenc sütemény, nem egyszerű, de aki szeret a konyhában sürögni, szeretteit meglepheti egy ilyen finomsággal. Az elismerés nem marad el.
ÖSSZETEVŐK:
DIÓS piskóta:
10 tojásfehérje
200 g cukor
14 evőkanál darált dió
6 evőkanál liszt
KAKAÓS PISKÓTA:
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
egy teáskanál sütőpor
egy csipet só
KRÉM:
10 tojássárgája
1300 l tej
150 g cukor
160 g keményítő (keményítő liszt)
250 g margarin vagy vaj
150 g dió
200 g csokoládé
200 ml tejszínhab
DEKORÁCIÓ:
200 g csokoládé
200 ml tejszínhab
KRÉM elkészítésével KEZDÜNK
1. Adjuk hozzá a tojássárgákat a tálba, és keverjük kicsit össze.
2. Folytassa a cukor és a keményítő hozzáadásával, majd öntsön hozzá 300 ml tejet, keverje össze a hozzávalókat.
3. Öntsünk 1 liter tejet az edénybe, forraljuk fel.
4. Amikor a forráspont elértük lassan hozzáadtuk a tojás sárgáka, forraljuk vissza.
5. A forró krémet öntsük egy tálba, és fedjük le fóliával.
6. Hagyjuk kihűlni.
7. A kihűlt krémről levesszük a fóliát és összekeverjük.
8. Ezután adjunk hozzá felkockázott szobahőmérsékletű margarint, vagy szobahőmérsékletű vajat, és keverjük össze az egészet.
Tegyük át a krém 1/3-át egy másik tálba, és adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverjük össze.
10. A maradék krémhez adjuk a darált diót, és keverjük össze a hozzávalókat.
FEHÉR KRÉM ELKÉSZÍTÉSE
1. A tejszínhabot egy tálba öntjük.
2. Addig keverjük, amíg elég szilárd tejszínhabot nem kapunk.
DIÓS PISKÓTA ELKÉSZÍTÉSE
1. Adjunk 5 tojásfehérjét a tálba.
2. Kezdjük el habosodásig keverni, fokozatosan adjunk hozzá 100 g cukrot.
3. Folytassa a keverést, amíg szilárd habot nem kap.
4. Az elkészített tojásfehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál lisztet és 7 evőkanál darált diót.
5. Mindent jól összekeverünk.
Öntse a keveréket zsírpapírra egy 24 x 37 cm-es formába.
7. Helyezze a sütőt 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 20 percre.
8. Ismételje meg a folyamatot a többi hozzávalóval, hogy két egyforma piskótát kapjon.
KAKAÓS PISKÓTA ELKÉSZÍTÉSE
1. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót a tálba.
2. Keverjük össze a hozzávalókat.
3. Majd egy másik tálban hozzáadjuk a tojásfehérjét, csipetnyi sót, és szilárd habot verünk.
4. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukrot egy külön tálba.
5. Habosítsuk ki.
6. Adjuk hozzá az elkészített lisztet a sárgájához, keverjünk össze mindent.
7. Adjunk hozzá lassan adagolva tojásfehérjét, és óvatosan keverjük össze.
8. Adjuk hozzá a maradék tojásfehérjét, és keverjük össze habverővel.
9. Öntse a keveréket zsírpapírra egy 24 x 37 cm-es formába.
10. Helyezze a sütőt 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-13 percre.
Díszítés, csokiöntet ELŐKÉSZÍTÉSE
1. Az apróra vágott csokoládéra tejszínt öntünk.
2. Olvasszuk fel mikrohullámú sütőben vagy gőzöljük
TORTA összeállítása
1. Diós piskóta.
2. A diós krém fele.
3. A tejszínhab fele.
4. Kakaós piskóts.
5. Csokikrém.
6. Maradék tejszínhab.
7. A második diós piskóts.
8. Maradék Diós krém
9. Rendezzük el a csokoládé díszítést a felületén és az oldalán.
10. Tegye a tortát a hűtőbe dermedni (lehetőleg egy éjszakára).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése