Söberli (Gombás-májas töltelék tepsiben)
3 zsemle, 2-3 csirkemáj, 1 fej hagyma, 25 dkg szegfűgomba, 3 kanál libazsír, 4-5 nagy csomó petrezselyemzöld (nagyon sok legyen), 2 tojás, késhegynyi paprika, 1 kk őrölt feketebors, só, morzsa.
A zsemléket vízben beáztatom és jól kifacsarom. A hagymát apróra vágom és kevés zsíron sárgára fonnyasztom, majd ráteszem a felaprított gombákat. Sózom, borsozom, majd lefedve mintegy 20 percig párolom. A zsemléket összekeverem a gombával, az elkapart csirkemájjal, a tojással, sóval, borssal, egy kanál libazsírral és a petrezselyemzölddel. Egy tepsit kizsírozok és megszórom a morzsával, majd belesimítom a masszát. A tetejét is bekenem zsírral és a sütőben szép ressre sütöm, majd káró-formájúra kockázom és sültek mellé, vagy önállóan burgonyával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése