(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. április 10., szerda

Tiramisu

 Hozzávalók 9 főre

2dl + 3 dl hideg tej a pudinghoz, (főzős pudingpornál 1 liter tej a pudinghoz.)

10 evőkanál cukor,

2 evőkanál méz

evőkanál rumaroma vagy rum

 1/2 kg Mascapone sajtkrém

 1 csomag nem főzős vaniliás pudingpor, vagy 2 csomag főzős vanilia pudingpor

1 db 3 az 1-ben kávépor, amit 2 dl meleg tejben elkeverünk

2-3 nagy csomag babapiskóta, vagy 1-2 sütőtepsi piskóta

sima (nem cukrozott) kakaópor tetszés szerint díszítésnek


Elkészítés:

Megcsinálom a kávét a 2 dl tejben. Bele keverem a rumaromát (ill. rumot), és a mézet, majd hűtőben lehűtjük. Közben nagyon hideg tejben elkeverjük habverővel a pudingport, (főzős puding esetén megfőzzük, majd lehűtjük.) a 10 evőkanál cukrot, majd hozzá keverjük a hideg sajtkrémet. Előveszek egy nagy peremes tálcát, vagy egy mélyebb nagy tálat, s erre készítem el a sütit. (az edény férjen be a hűtőbe!) A babapiskótákat, (ill. a feldarabolt piskóta tésztát) egy pillanatra belemártom a lehült kávés keverékbe, és lerakom szép sorban formára a tálcára, vagy a tál aljára. Erre jön a krémből egy réteg, majd megint a bemártogatott piskóta. Ezt addig ismételem, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére és az oldalaira krémet kenek, s megszórom kakaóporral díszítésként. Hűtőbe teszem pár órára összeérni és már ehető is!

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése