Hozzávalók 9 főre
2dl + 3 dl hideg tej a pudinghoz, (főzős pudingpornál 1 liter tej a pudinghoz.)
10 evőkanál cukor,
2 evőkanál méz
evőkanál rumaroma vagy rum
1/2 kg Mascapone sajtkrém
1 csomag nem főzős vaniliás pudingpor, vagy 2 csomag főzős vanilia pudingpor
1 db 3 az 1-ben kávépor, amit 2 dl meleg tejben elkeverünk
2-3 nagy csomag babapiskóta, vagy 1-2 sütőtepsi piskóta
sima (nem cukrozott) kakaópor tetszés szerint díszítésnek
Elkészítés:
Megcsinálom a kávét a 2 dl tejben. Bele keverem a rumaromát (ill. rumot), és a mézet, majd hűtőben lehűtjük. Közben nagyon hideg tejben elkeverjük habverővel a pudingport, (főzős puding esetén megfőzzük, majd lehűtjük.) a 10 evőkanál cukrot, majd hozzá keverjük a hideg sajtkrémet. Előveszek egy nagy peremes tálcát, vagy egy mélyebb nagy tálat, s erre készítem el a sütit. (az edény férjen be a hűtőbe!) A babapiskótákat, (ill. a feldarabolt piskóta tésztát) egy pillanatra belemártom a lehült kávés keverékbe, és lerakom szép sorban formára a tálcára, vagy a tál aljára. Erre jön a krémből egy réteg, majd megint a bemártogatott piskóta. Ezt addig ismételem, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére és az oldalaira krémet kenek, s megszórom kakaóporral díszítésként. Hűtőbe teszem pár órára összeérni és már ehető is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése