Hozzávalók:
3 db érett banán
12 dkg felaprított erdei mogyoró
23 dkg liszt
15 dkg cukor
1 kk sütőpor
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
1/2 kk fahéj
10 dkg felaprított tejcsokoládé
2 tojás
12 dkg olvasztott vaj/margarin
1 tasak vaníliás cukor vagy 1 kk vanília aroma
Tetejére:
karamellpuding
mandulaszeletek
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk, darabokra törjük és villával pépesre nyomkodjuk. Összekeverjük az olvasztott margarinnal, tojásokkal, majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk.Gyümölcstorta formában, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba). Mikor meghűlt, karamellpudingot öntünk rá, amit sűrűbbre készítünk, mint a csomagján szereplő leírásban, vagyis kevesebb tejjel (5 dl helyett 3 dl-el). Rögtön ahogy rákentük a pudingot, megszórjuk mandulaszeletekkel, hogy ragadjanak bele még mielőtt megköt a puding.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése