(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. augusztus 28., szerda

Gesztenyés szeletek

 A tésztához:

10 dkg finomliszt

1/2 sütőpor

3 dkg étkezési keményítő

2 ek. kakaópor

6 db tojás

20 dkg porcukor

12,5 dkg vaj

1/4 kk. őrölt fahéj

1/2 citrom reszelt héja


A töltelékhez:

2-3 ek. baracklekvár

40 dkg gesztenyemassza

1/2 fiola rum

3 db tojássárgája

8 dkg cukor

2,5 dl habtejszín

A díszítéshez:

1,5 dl habtejszín


Elkészítése:

30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral .

Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.

A puha vajat,őrölt fahéjat,reszelt citrom héját hozzá keverjük,jól kiverjük.

A lisztet,keményítőt,kakaóport,sütőport elvegyítjük és lazán hozzá keverjük.

tepsibe tesszük és megsütjük 20 perc alatt.


A krémet elkészítjük.

A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük.

Gőzről levéve hozzá keverjük a gesztenyemasszát,rumaromát.

A tejszínt keményre verjük és a gesztenyés masszával egybe keverjük.

A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük.

A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét.

4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.

2-2 lapot egymásra fektetjük,le is nyomkodjuk könnyedén.

Majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.

Villával megcifrázzuk.

A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük.

csokoládéforgáccsal is megszórtam.


forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése