A tésztához:
10 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dkg étkezési keményítő
2 ek. kakaópor
6 db tojás
20 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1/4 kk. őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
2-3 ek. baracklekvár
40 dkg gesztenyemassza
1/2 fiola rum
3 db tojássárgája
8 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral .
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.
A puha vajat,őrölt fahéjat,reszelt citrom héját hozzá keverjük,jól kiverjük.
A lisztet,keményítőt,kakaóport,sütőport elvegyítjük és lazán hozzá keverjük.
tepsibe tesszük és megsütjük 20 perc alatt.
A krémet elkészítjük.
A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük.
Gőzről levéve hozzá keverjük a gesztenyemasszát,rumaromát.
A tejszínt keményre verjük és a gesztenyés masszával egybe keverjük.
A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük.
A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét.
4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
2-2 lapot egymásra fektetjük,le is nyomkodjuk könnyedén.
Majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
Villával megcifrázzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük.
csokoládéforgáccsal is megszórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése