(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. augusztus 28., szerda

Sztracsatella sütés nélkül

 Hozzávalók:

A kekszes alaphoz

25×39 cm-es tepsi

3 csomag kakaós győri édes keksz (18 dkg-os)

25 dkg margarin

2 evőkanál tej


A krémhez:

450 gr natúr joghurt

5 dl habtejszín

2 db narancs leve

30 dkg porcukor

15 dkg csokoládé

6 dkg zselatin


Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk,a margarinnal, tejjel jól összeállítjuk.

Tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen.

Hűtőbe tesszük dermedni.

A krémet elkészítjük.

A joghurtot,porcukrot,narancsok levét habosra kikeverjük.

A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk,majd hozzá keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a joghurtos krémmel összekeverjük.

Hűtőbe tesszük dermedni.

Amikor megfelelő,jó állaga van a hűtéstől,jól megdermedt,hozzá keverjük a reszelt csokoládét is.

A kekszes alapra kenjük,villával cifrázzuk és reszelt csokival megszórjuk.

Finom,gyors sütemény.


forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése