Hozzávalók:
2 cikk fokhagyma
2 ek víz
egy csipet szárított, morzsolt csilipaprika
1 jó érett paradicsom (vagy 4-5 koktélparadicsom)
1/2 vöröshagyma
2 avokádó (jó érett, puha)
1 citrom
olívaolaj
só
Elkészítés:
A fokhagymacikkeket összezúzzuk, megszórjuk a csilipaprikával és 2 ek vizet öntünk hozzá, majd állni hagyjuk 10 percig.
A paradicsom héját lehúzzok (legkönnyebb, ha előtte forró vízbe mártjuk egy percig) és egész apróra kockázzuk.
Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és villával pépesre zúzzuk.
A fokhagymás öntetet átszűrjük egy másik tálba, csak a tiszta lére lesz szükségünk.
Az avokádópüréhez adjuk a paradicsomot, finomra aprított hagymát, fokhagymás levet, kevés olívaolajat és a citrom levét.
Összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
Ha túl savanykásnak érezzük, szórhatunk bele pici cukrot, de tényleg csak 1-2 csipetnyit.
Tortillával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése