(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. augusztus 28., szerda

Töltött paprika burgonyaágyon sütve

 Egytálétel.Vendégvárónak is kiváló!


Hozzávalók: 

1 kg burgonya

½ kg darált sertéshús

3 db piros kaliforniai paprika

olaj

½ fej vöröshagyma

3 dl paradicsomlé

1 kk fűszerpaprika

só, bors

15 dkg csemegekukorica

3 dl tej

1 csipet őrölt szerecsendió

2 ek liszt

5 dkg vaj

15 dkg reszelt trappista sajt


Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, kissé megpirítjuk benne a darált húst, majd felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük és hagyjuk párolódni, rést hagyva a fedő alatt, míg a leve elfő. Ezalatt a vajat megolvasztjuk egy kis fazékban, beletesszük a lisztet, kavargatva keveset pirítjuk, folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejet, sózzuk, fűszerezzük a szerecsendióval, végül beletesszük a reszelt sajtot, alacsony lángon megolvasztjuk. A darált húsos raguba teszünk ebből két evőkanálnyit és a kukoricával együtt összekeverjük. Egy tepsi alját kirakjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyával, sózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, kb ½ dl vizet öntünk alá. A paprikákat hosszában kettévágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és megtöltjük a darált húsos keverékkel. A borgonyaágyra sorakoztatjuk őket, majd a tetejüket meglocsoljuk a maradék sajtos mártással. Ha maradna a sajtos mártásból, bátran kanalazzunk a burgonyára is. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben kb. 35 percet pároljuk. Ekkor levesszük az alufóliát és a sajt pirulásáig hagyjuk még sülni.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése