(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. október 24., csütörtök

Túrós-almás pite (cukor és gluténmentes)


Almás töltelék hozzávalói:

80dkgalma

8dkgzabpehely

10dkgeritrit

1tkvanília kivonat

1kkőrölt fahéj

A tésztához (20x30-as tepsihez):

40dkgtúró

4dbtojás

7dkgsütőpor

10dkgzabpehelyliszt

10dkgeritrit

1dbcitrom héja

1tk vanília kivonat



Elkészítés:

A töltelék összeállításával kezdjük, mert annak kicsivel többet kell állni, hogy a zabpehely magába szívja az alma levét. A reszelt almához hozzáadjuk az eritritet, a vaníliaaromát, az őrölt fahéjat, és az aprószemű zabpelyhet, majd összekeverjük. 

Ezután állni hagyjuk addig, míg elkészítjük a tésztát, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. 

A tésztához nagyobb szemű zabpelyhet használtam, melyet kávédarálón ledaráltam, hogy lisztes állaga legyen.

A túrót egy tálba tesszük, majd villával összenyomkodjuk, törjük. 

Ezután hozzáadjuk az eritritet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát és alaposan összekeverjük.

Ezután egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön összekeverjük.

Végül hozzáadjuk a sütőporral összekevert zabpehelylisztet, és alaposan összekeverjük, majd hagyjuk pár percet pihenni.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen belekanalazzuk a tészta felét.

Ezután szintén egyenletesen rákanalazzuk az előzőleg összekevert almás tölteléket, majd egyenletesen befedjük a maradék tésztával.

Behelyezzük az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk süteményt poreritrittel, majd felszeleteljük fel, és úgy kínáljuk. 

A vékony tészta és a szaftos, almás töltelék remekül összeillik, és nagyon finom.


https://www.mindmegette.hu/recept/turos-almas-pite-cukor-es-glutenmentes




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése