HÓLABDA TORTA:
4 db tojás (kb 6 dkg os)
4 ek cukor
2 Ek kakaópor (kb 2 dkg)
2 Ek liszt
KRÉM :
1 Csomag vaníliás pudingpor 40 gr os
3 dl tej
1-2 csomag vaníliás cukor
4 ek cukor
5 dkg kókuszreszelék
20-25dkg vaj
TETEJÉRE:
12 dkg tejcsoki (vagy étcsoki)
1 ek olaj
Kókúszreszelék az oldalához.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (FEHÉREDÉSIG) majd kicsinyenként óvatosann hozzászitáljuk a kakaós lisztet, papírral bélelt 20 cm átméröjü kapcsos tortakarikába tesszük. Süté 180 fokon kb 20 perc. (Tüprobával is elleörizhejük)
KRÉM KÉSZÍTÉSE:
A pudingot felfözzük a tejjel és még melegen hozzákeverjük a cukrokat és a kókuszreszeléket, folyamatos keverés mellett lehütjük,( én a cukorral eggyütt föztem fel, hozzáadtam a kókuszreszeléket és fóliát tettem a krémre), a vajat 5 dkg porcukorral habosra kevertem és kicsinyenként hozzákevertem pudingos krémet, (vagy csak a habosra kevert vajat adjuk a pudingos krémhez)
A lehült piskótát kétfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel, valamennyi hagyunk a tota körbekenéséhez is
TETEJÉRE :
A csokit az olajjal göz felett megolvasztjuk, és kenünk a torta tetejére, majd az oldalára kókuszreszeléket nyomunk. Ha a tortasütö alján hagyjuk a piskótát könnyebben tudjuk kezelni a krémtöltésnél és a kókusz szórásnál is
Retro sütik és ételek
Károly Körmendi ·
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése