(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. július 16., szerda

HÓLABDA TORTA

HÓLABDA TORTA:

4 db tojás (kb 6 dkg os)

4 ek cukor

2 Ek kakaópor (kb 2 dkg)

2 Ek liszt

KRÉM :

1 Csomag vaníliás pudingpor 40 gr os

3 dl tej

1-2 csomag vaníliás cukor

4 ek cukor

5 dkg kókuszreszelék

20-25dkg vaj

TETEJÉRE:

12 dkg tejcsoki (vagy étcsoki)

1 ek olaj

Kókúszreszelék az oldalához.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük (FEHÉREDÉSIG) majd kicsinyenként óvatosann hozzászitáljuk a kakaós lisztet, papírral bélelt 20 cm átméröjü kapcsos tortakarikába tesszük. Süté 180 fokon kb 20 perc. (Tüprobával is elleörizhejük)

KRÉM KÉSZÍTÉSE:

A pudingot felfözzük a tejjel és még melegen hozzákeverjük a cukrokat és a kókuszreszeléket, folyamatos keverés mellett lehütjük,( én a cukorral eggyütt föztem fel, hozzáadtam a kókuszreszeléket és fóliát tettem a krémre), a vajat 5 dkg porcukorral habosra kevertem és kicsinyenként hozzákevertem pudingos krémet, (vagy csak a habosra kevert vajat adjuk a pudingos krémhez)

A lehült  piskótát kétfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel, valamennyi hagyunk a tota körbekenéséhez is

TETEJÉRE :

A csokit az olajjal göz felett megolvasztjuk, és kenünk a torta tetejére, majd az oldalára kókuszreszeléket nyomunk. Ha a tortasütö alján hagyjuk a piskótát könnyebben tudjuk kezelni a krémtöltésnél és a kókusz szórásnál is

 Retro sütik és ételek

Károly Körmendi  · 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése