50 dkg liszt
2 db tojássárgája
3 dl tej
6 dkg olvasztott zsír, vaj, vagy margarin
5 dkg cukor (2 Ek)
2,5 dkg élesztö
20-25 dkg lekvár
Csipet só, (1/2 kávékanál
A langyos tejhez adunk kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztöt és 2 ek lisztet. kb 10 percet kelesztjük.
A lisztet keverötálba tesszük, elkeverjük benne a sót, a közepét kimélyitjük, beletesszük a tojások sárgáját, rátesszük a cukrot, majd az érett kovászt, kezdjük el össze dolgozni a maradék tejet langyosra melegítjük és azt is adjuk hozzá, amikor összált az olvaszott zsírt is keverjük el benne, lágy tésztája legyen, meleg helyen kb 1 órát kelesztjük a (duplájára) nyútjuk téglalapra vágjuk lekvárral töltjük 20*35 ös zsírozott, vagy papírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lekenjük olvasztott zsírral vagy margarinnal. 30 perce kelesztjük, sütés 180 fokon 25-30 perc
Károly Körmendi · Retro sütik és ételek fb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése