Pestos tészta sült paradicsommal
A paradicsomok sütése: a koktélparadicsomokat keverjük össze olívaolajjal, olasz fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Süssük, amíg hólyagosodni nem kezdenek.
A szósz elkészítése: keverjük a pestót és a vegán krémsajtot a forró, sült paradicsomhoz.
Add hozzá a keveréket a megfőtt spagettihez, és forgasd át, hogy mindent bevonjon a krémes szósz.
Befejezés és tálalás: tegyük fel vegán parmezánra és friss bazsalikommal. Azonnal tálaljuk és jó étvágyat!
Tippek a sikerhez:
Süsd a paradicsomokat elég sokáig , hogy puhák és enyhén karamellizálódjanak – ez mélységet ad az ízüknek.
A tésztát melegen forgasd át , hogy jobban felszívja a szószt.
Ne hagyd ki a krémsajtot – ez kulcsfontosságú a krémes állag eléréséhez.
Tegyél félre egy kevés tésztafőzővizet, arra az esetre, ha tálalás előtt kicsit hígabbá szeretnéd tenni a szószt.
Ez az étel frissen a legfinomabb, de a maradékot akár 3 napig is el lehet tárolni a hűtőszekrényben. Melegítsük fel egy kevés vízzel vagy növényi tejjel, hogy a szósz fellazuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése