(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. július 18., péntek

Pestos tészta sült paradicsommal

 Pestos tészta sült paradicsommal

A paradicsomok sütése: a koktélparadicsomokat keverjük össze olívaolajjal, olasz fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Süssük, amíg hólyagosodni nem kezdenek.

A szósz elkészítése: keverjük a pestót és a vegán krémsajtot a forró, sült paradicsomhoz.

Add hozzá a keveréket a megfőtt spagettihez, és forgasd át, hogy mindent bevonjon a krémes szósz.

Befejezés és tálalás: tegyük fel vegán parmezánra és friss bazsalikommal. Azonnal tálaljuk és jó étvágyat!

Tippek a sikerhez:

Süsd a paradicsomokat elég sokáig , hogy puhák és enyhén karamellizálódjanak – ez mélységet ad az ízüknek.

A tésztát melegen forgasd át , hogy jobban felszívja a szószt.

Ne hagyd ki a krémsajtot – ez kulcsfontosságú a krémes állag eléréséhez.

Tegyél félre egy kevés tésztafőzővizet, arra az esetre, ha tálalás előtt kicsit hígabbá szeretnéd tenni a szószt.

Ez az étel frissen a legfinomabb, de a maradékot akár 3 napig is el lehet tárolni a hűtőszekrényben. Melegítsük fel egy kevés vízzel vagy növényi tejjel, hogy a szósz fellazuljon.



forrás





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése