(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. július 23., szerda

Szalagos fánk

50 dkg liszt

2 dkg élesztö

5 dkg porcukor

5 dkg vaj

3 db tojássárgája

1-2 ek, rum, reszelt citromhéj

1cs, vaniliás cukor késhegynyi só

Kb 2,5 - 3 dl tej

 2dl langyos tejhez 1 ek porcukrot, az élesztöt, és 3 ek, lisztet keverünk és sürü kovászt készítünk, A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük hozzátesszük az érett kovászhoz és az olvasztott vajat is,  sót kevés langyos  tejbe feloldjuk majd szitált szoba  hömérsékletü liszthez adjuk, jól kidolgozzuk anyi tejet teszünk hozzá hogy kalácstészta sürűségü tésztát kapjunk, másfélszeresére  kelesztjük (csak meleg  helyen készítjük,) kelesztés után szaggatjuk majd  letakarjuk kb 30 percre. után közepessen meleg olajba sütjük

A megkelt fánk felsö része kerüljön a sütéskor alulra, a sütés kezdetén az edényt befedjük, majd ha átfoditottuk fedö nélkül sütjük.

 Károly Körmendi  · Retro sütik és ételek fb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése