50 dkg liszt
2 dkg élesztö
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 db tojássárgája
1-2 ek, rum, reszelt citromhéj
1cs, vaniliás cukor késhegynyi só
Kb 2,5 - 3 dl tej
2dl langyos tejhez 1 ek porcukrot, az élesztöt, és 3 ek, lisztet keverünk és sürü kovászt készítünk, A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük hozzátesszük az érett kovászhoz és az olvasztott vajat is, sót kevés langyos tejbe feloldjuk majd szitált szoba hömérsékletü liszthez adjuk, jól kidolgozzuk anyi tejet teszünk hozzá hogy kalácstészta sürűségü tésztát kapjunk, másfélszeresére kelesztjük (csak meleg helyen készítjük,) kelesztés után szaggatjuk majd letakarjuk kb 30 percre. után közepessen meleg olajba sütjük
A megkelt fánk felsö része kerüljön a sütéskor alulra, a sütés kezdetén az edényt befedjük, majd ha átfoditottuk fedö nélkül sütjük.
Károly Körmendi · Retro sütik és ételek fb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése