HAGYOMÁNYOS RÁKÓCZI TÚRÓS:
A TÉSZTÁHOZ:
30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor 2 db tojássárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 dl tejföl, csipet só,
TŐLTELÉK:
50 dkg túró, 10 dkg kristálycukor, 3 ek búzadara, 2 db tojássárgája, 1 dl tejföl,
HABHOZ:
4 db tojásfehérje, 15 dkg porcukor,
A lisztbe és a purcukorba elmorzsoljuk a hideg margarint gyors mozdulattal hogy ne melegedjen fel c vagy géppel keverjük ki, hozzáadjuk a többi anyagot és rövid idö alatt összeálitjuk, ki nyújtjuk és 20* 35 ös papírral bélelt tesibe rakjuk és 180 fokon 10 percig elösütjük, addig el készítjük a tölteléket, ki vesszük a sűtöből és vékonyan le kenjük baracklekvárral és rátesszük az össze kevert túrót egyenletessen el símitjuk, visszatesszüka sütöbe 160 fokon még 20 percig sütjük, addig el készítjük a habot, keményre verjük fel és háromszorra adjuk hozzá a porcukrot jó, keményre verjük, amikor meg sült a túró is kivesszük és a habzsákba töltött habot rányomjuk, és a kockák közepébe kevés lekvárt nyomunk, (vagy csak rá kenjük és villával mintázzuk,) kb 1 centi távolságra, a kockák közé kevés lekvár nyomunk, visszatesszük a sütöbe 150 fokon kb 15 perc alatt meg sütjük!
Károly Körmendi · Retro sütik és ételek fb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése