(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2025. július 16., szerda

Puncs szelet

 Puncs szelet:

A tésztához

75 dkg liszt

35 dkg ráma

25 dkg porcukor

1 csomag sütpöpor

2 db tojás

2 Ek, tejföl

2 Ek, lekvár a lap lekenéshez

Töltelék:

A vastagabb lap

15 dkg vaj, 6 dkgporcukor

6 Ek, baracklekvár

1ek, cukrozatlan kakaópor

1 db rumaroma

Máz:

1csomag puncs puding

3dl tej

4 ek, cukor

6 dkg vaj, rumaroma ízlés szerint

A lisztet, a porcukrot, a sütöport, összekeverjük

A rámát elmorzsoljuk benne hozzáadjuk a többi anyagot és 3 részre osztjuk, kettö kisebb, kb, 4o - 40 dkg és egy nagyobb részre majd 170 fokon kisütjük a lapokat 20*35 ös, lisztezett tepsi hátulján

A vastagabbik lapot összetördeljük, a krémhez a vajat elkeverjük a cukorral a kakaóval lekvárral és a rumaromával és beleforgatjuk az összetört lapot, az egyik lapot lekenjük lekvárral és rátesszük a tölteléket, lekvárrál kenjük le, rátesszük a másik lapot

Máz:

1cs puncs puding, 3 dl tej, 4 ek cukor ezt felfözzük, lehütjük, a vaja kikeverjük hozzáadjuk a pudingot, rumaromát, rákenjük a felsö lapra


***


PUNCS SZELET:

75 dkg liszt, 35 dkg ráma, 25 dkg porcukor, 1 cs sütöpor, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek tejföl, 2 db tojás,( 2 Ek lekvár a lapok lekenéséhez)

A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a többi anyagot összegyúrjuk 3 részre osztjuk, 2 db 40 - 40 dkg  ra és egy nagyobb lapot nyújtunk 20*35 ös lisztezett tepsi hátulján kb  170-180 fokon világára sütjük, (töltés elött a lapokat lekvárral lekenjük) 

TÖLTELÉK:

15 dk vaj, 6 dkg porcukor, 6 ek baracklekvár 1-2 ek kakaópor, 1db rumaroma, és a nagyobb lap

CUKORMÁZ:

25 dkg porcukor, 4-5 ek meggy vagy málnaszörp, kevés ételfesték de el is maradhat


 Károly Körmendi  · Retro sütik és ételek fb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése