Puncs szelet:
A tésztához
75 dkg liszt
35 dkg ráma
25 dkg porcukor
1 csomag sütpöpor
2 db tojás
2 Ek, tejföl
2 Ek, lekvár a lap lekenéshez
Töltelék:
A vastagabb lap
15 dkg vaj, 6 dkgporcukor
6 Ek, baracklekvár
1ek, cukrozatlan kakaópor
1 db rumaroma
Máz:
1csomag puncs puding
3dl tej
4 ek, cukor
6 dkg vaj, rumaroma ízlés szerint
A lisztet, a porcukrot, a sütöport, összekeverjük
A rámát elmorzsoljuk benne hozzáadjuk a többi anyagot és 3 részre osztjuk, kettö kisebb, kb, 4o - 40 dkg és egy nagyobb részre majd 170 fokon kisütjük a lapokat 20*35 ös, lisztezett tepsi hátulján
A vastagabbik lapot összetördeljük, a krémhez a vajat elkeverjük a cukorral a kakaóval lekvárral és a rumaromával és beleforgatjuk az összetört lapot, az egyik lapot lekenjük lekvárral és rátesszük a tölteléket, lekvárrál kenjük le, rátesszük a másik lapot
Máz:
1cs puncs puding, 3 dl tej, 4 ek cukor ezt felfözzük, lehütjük, a vaja kikeverjük hozzáadjuk a pudingot, rumaromát, rákenjük a felsö lapra
***
PUNCS SZELET:
75 dkg liszt, 35 dkg ráma, 25 dkg porcukor, 1 cs sütöpor, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek tejföl, 2 db tojás,( 2 Ek lekvár a lapok lekenéséhez)
A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a többi anyagot összegyúrjuk 3 részre osztjuk, 2 db 40 - 40 dkg ra és egy nagyobb lapot nyújtunk 20*35 ös lisztezett tepsi hátulján kb 170-180 fokon világára sütjük, (töltés elött a lapokat lekvárral lekenjük)
TÖLTELÉK:
15 dk vaj, 6 dkg porcukor, 6 ek baracklekvár 1-2 ek kakaópor, 1db rumaroma, és a nagyobb lap
CUKORMÁZ:
25 dkg porcukor, 4-5 ek meggy vagy málnaszörp, kevés ételfesték de el is maradhat
Károly Körmendi · Retro sütik és ételek fb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése