volt kimaradva fehèrje,így most 6 darab fehèrjéből készült
Hozzávalók a tésztához:
28 dkg finom liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
4 drb tojássárgája
1 csomag sütőpor
4 ek tej
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1.5 kg alma
10 dkg cukor
1 ek vaníliás cukor
1 tk fahéj
2 ek búzadara
A habhoz:
4 drb tojásfehérje
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához a vajat,a cukorral,a tojások sárgájával habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet és a tejfölt,majd simára keverjük.A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajas keverékhez adjuk,majd jól kikeverjük.
Egy tepsit(20×30)kibélelünk sütőpapírral,a tésztamasszánkat rákenjük és elegyengetjük.(Nem kell megijedni,a tészta nem túl lágy és kissé ragadós,de spatulával szèpen el lehet egyengetni)
180 fokos sütőbe tesszük és elősütjük,kb 10 percig.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük,majd kinyomkodjuk a levét.Összekeverjük a cukorral és a fahéjjal,majd egy edénybe öntjük és megpároljuk.Végül hozzáadjuk a 2 kanál búzadarát és jól elkeverjük.
A tészta közben félig megsült,rákanalazzuk az almás tölteléket.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd az almás töltelékre simítjuk.
3-4 percig 180 fokon sütjük,ekkor kap egy kis kérget a hab,majd vissza vesszük a hőmérsékletet 130-140-re és így sütjük 20-25 percig.
Miután megsült,10-15 perc pihentetés után szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése