Recept:
Hozzávalók a paradicsomos szószhoz:
2 konzerv hántolt paradicsom
Póréhagyma,de ha nincs,akkor lehet használni egy pici fej vöröshagymát
Olìva olaj
Só,bors ízlés szerint
Hozzávalók a húsgolyóhoz:
250 gr marha darálthús
250 gr sertés darálthús
2-3 gerezd fokhagyma
3 ek reszelt parmezán
3 szelet szikkadt kenyér
1 kisebb tojás
Só,bors ízlés szerint
Petrezselyemzöld
Spagetti tészta
Először a szószt készítjük el.Egy kevés olíva olajat hevítünk egy szerpenyőben,majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát.Mehet rá a paradicsom.Le is turmixolhatjuk előtte vagy szétfőzzük a serpenyőben.Ízesítjük sóval és borssal,majd 20 percig főzzük.Nekem szerintem azért ízlik nagyon,mert nincs benne semmi olasz fűszer pl.oregánò,amit én nagyon nem szeretek😄
Amíg fő,elkészítjük a húsgolyókat.Egy tálba rakjuk a húst.A kenyeret beáztatjuk ki mibe szokta,én vízbe,de lehet tejbe.Majd hozzàadjuk a húshoz a többi hozzávalóval.A petrezselymet apróra vágva,a fokhagymát nyomóval,ízesítjük és jól összedolgozzuk.Majd nagyon pici golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk,majd kisütjük a golyókat.Nem kell nagyon pirosra,csak úgy átsütni kicsit minden oldalát.Egy papírtörlőre szedjük,hogy feligya az olajat.
Közben elkészült a szósz és kifőztük a tésztát.Én a tèsztát nem szoktam leszűrni,hanem azonnal rakom át a szószba.Jól összekeverem,majd mehet a tetejére a gombócok.Összeforgatjuk és lehet tálalni.Tetszőleges sajttal meg lehet szórni

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése